top of page

OVER MARIJE

'Je hoeft niet te springen om vrolijk te zijn, als je maar veerkracht hebt'

D0A34D19-922B-4D36-ABC2-08B78DE0B93D.jpeg

Marije (39), oprichter Resilient Running, is een nuchtere en zelfbewuste doorzetter die gelooft in de kracht van weerbaarheid. ‘Ik geloof dat wanneer je je mentale, emotionele, sociale én fysieke weerbaarheid goed hebt ontwikkeld, je in staat bent om op een positieve manier met uitdagingen om te gaan. Het is dan ook mijn missie om anderen te helpen hier bewust van te worden en te laten ervaren hoe beweging in de buitenlucht je kan helpen je veerkracht te vergroten’.

Over: Over mij

‘Het mooiste wat je kunt worden is jezelf’ 

De zoektocht naar authenticiteit

Over: Citaat

Na haar Master Bedrijfskunde heeft ze ruim 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven opgedaan en bij toonaangevende organisaties zoals Microsoft en Booking.com gewerkt. De afgelopen jaren heeft zij zich gespecialiseerd in talentontwikkeling en loopbaancoaching. ‘Het geeft me energie om anderen te helpen drijfveren en talenten inzichtelijk te maken en ze te motiveren hier actief mee aan de slag te gaan. Ik ben dankbaar voor deze periode maar ook tot de conclusie gekomen dat er meer is dan de focus op carrière maken en de hele dag maar ‘druk zijn’ en binnen zitten.

Over: Tekst

‘Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van’ 

Lessen in weerbaarheid

Over: Citaat

De afgelopen jaren heeft ze de kracht van veerkracht zelf ervaren toen drie belangrijke pilaren in haar leven (gezondheid, liefde en werk) tegelijkertijd zijn omgevallen. ‘Ik zat tegen een burn out aan maar frequent bewegen heeft mij geholpen de situatie te accepteren, stress te verminderen, de chaos in mijn hoofd te organiseren en het heeft uiteindelijk geleid tot nieuwe inzichten. Hardlopen in het bijzonder maakt mij weerbaarder. Het geeft moed en daadkracht om niet op te geven, inspiratie om te kunnen dromen en het vertrouwen om door te pakken. Kortom, het geeft mij grip op het leven!’

Over: Tekst

'You're in charge of your mind, you can help it grow by using it in the right way'

- Carol S. Dweck - 

Over: Citaat

Omdat Marije zelf heeft ervaren hoe belangrijk beweging in de buitenlucht is om weer op kracht te komen en in contact te komen met haar vitaliteit wil ze dit graag doorgeven aan anderen. ‘Ik geloof dat wij als mensen tot veel meer in staat zijn dan wij zelf denken. Het zijn vaak onze belemmerende gedachten die ons ervan weerhouden bepaalde keuzes te maken waar je simpelweg een beetje lef en doorzettingsvermogen voor nodig hebt. Ik geloof namelijk dat wij alle antwoorden op onze vragen al in ons hebben maar dat je soms door stress, angst of een bepaalde gebeurtenis het gewoon even niet meer zo scherp ziet. Als coach ben ik opgeleid jou te helpen bij dit bewustwordingsproces en je tools mee te geven waardoor jij beter in staat bent keuzes te maken die bij jou passen’.

Over: Tekst

Kennis en Ervaring   

  • MScBA

  • Ervaren coach (EMCC) en Loopbaanadviseur

  • Running Therapeut en Mindful Run® Instructeur  

  • Fitness Trainer A (NL Actief) en Hardlooptrainer (Atletiekunie)

  • Levenservaring: werken in het buitenland, carrière switch

Specialisaties

  • Stress en burnout 

  • Talentontwikkeling 

  • Omgaan met en acceptatie van moeilijke levensgebeurtenissen

  • Positieve Psychologie / Growth Mindset

  • Blessure vrij bewegen

emcc-mentoring-coaching-logo_edited.png
bottom of page